Vacker dikt


"Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut i den hårdaste mark,
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt,
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter."

/Nils Ferlin




Bröllopsmiddag på slott

Om vi hade haft råd skulle vi inte ha tvekat att ha vårt bröllop på ett slott, här är några favoriter som ligger i stockholm:

Grand Hotel Saltsjöbaden:



Bro Hof Slott:


Häringe Slott:



Steninge slott:



Villa Pauli:



Det finns massor av fina slott och herrgårdar men över 1 200 kr/kuvertet funkar inte just nu....

Hittade en fin Herrgård uppe i Hälsingland som är ett bra och prisvärt alternativ men fick just reda på att det gått i konkurs :-(



Brudbukett

Jag har alltid tänkt att vårt bröllop ska gå i färgerna vitt och rosa. Men när jag hittade denna otroligt vackra brudbukett i färgerna champagne, mocca och guld så har jag börjat tänka om, visst är den vacker? Eftersom vi älskar champagne så vore det kanske fint att låta hela festen gå i champagnets tecken....?! En vacker diamantnål sitter i varje ros och skapar en otroligt vacker rosbukett!



Fast den är vacker i rosa också.....



Kallor är också otroligt vackra att ha i sin brudbukett.....





Rosa är ju en favoritfärg och det ger ett lite mer romantiskt intryck....





Vita pioner är också väldigt vackert...



Oj, det är en djungel att gifta sig, tur att det är ett tag kvar. Men jag vet att jag vill ha en rund bukett i varje fall så "droppformad" går bort.....





Cool bild

En sån här bild ska jag fråga om vår bröllopsfotograf kan ta, att man ser mig som brud i Jockes öga. Lite coolt :-)


Ringar

De absolut roligaste men också de dyraste grejerna till bröllopet är vigselringarna. Men de är även de viktigaste tycker vi eftersom vi ska bära dem varje dag i resten av våra liv. Jocke är nöjd med sin förlovningsring så i den graverar vi bara in bröllopsdatumet och kanske sätter in en sten. Jag vill ha en alliansring som passar min förlovningsring och jag älskar Evfa Attlings ringar och även Engelbert. Denna förlovningsring har jag (den i vitt guld):

Jag är väldigt sugen på denna vigselring från Evfa Attling men den kostar 45 000 kr, hmm...:

Men det blir någon liknande men kanske av en billigare designer eller så får Jocke se till att skriva en hitlåt ;-)
och kanske denna i morgongåva:


Den kostar bara 20 000 kr :-D

Partytält

Det kostar 10 000 kr att KÖPA ett partytält som skulle passa vårt bröllop.... hmm, ett lockande alternativ eftersom det kostar 18 000 kr att hyra. Sen borde man ju kunna sälja vidare tältet på Blocket....

Tack Helena S för tipset!!!


Kyrka bokad!

Nu är kyrkan bokad, shit vad läskigt :-)



Forsa Kyrka
2011 08 06
Kl. 14.00

Möhippa?

Kom just att tänka på en sak.... om man ska gifta sig så råkar man troligtvis ut för en möhippa, åh det vet jag inte om jag vill! Kontrollmänniska som jag är så känns det jätte läskigt att bli kidnappad och inte veta vad som ska ske ;-)
Jag älskar att fixa möhippa för andra men själv skulle jag gärna hoppa över den biten för jag gillar verkligen inte att stå i centrum..... Men det går ju försöka hoppas att mina vänner är snälla och satsar på att vi bara ska ha det mysigt tillsammans, äta god mat, dricka goda drinkar, spaa, kanske åka ut i skärgården....



Helt sjukt!

Skillnaden på att hyra en festlokal i Stockholm och hyra ett tält i Hälsingland låter som en stor skillnad ekonomiskt tycker jag så därför fick jag en smärre chock när jag fick reda på att det kostar 18 000 kr att hyra ett tält där uppe!!! Helt sjukt tycker jag, det verkar inte vara meningen att vi ska ha råd att gifta oss.... Någon som har ett tips på en stor och fin festlokal till oss? Eller någon som hyr ut billiga partytält som rymmer 100 gäster?

* Suck *


6/8 2011

Hej, jag heter Annelie och är en Hälsingetös boende i Stockholm.

31 Juli 2004 träffades jag och min skånska sambo Jocke
1 september 2005 blev vi sambos
7 oktober 2006 förlovade vi oss i Mexiko
19 juni 2007 föddes vår dotter Smilla
7 oktober 2009 föddes vår som Max
September 2010 bestämde vi äntligen ett datum
6 augusti 2011 gifter vi oss!!!

Så den här bloggen kommer att handla om vägen till vårt bröllop om 10 månader. Jag känner att jag behöver skriva ner mina tankar och idéer någonstans för att dämpa min nervositet och jag hoppas också att ni vill följa vår planering och ge oss tips och idéer. Jag trodde att jag visste hur mitt bröllop skulle vara men jag har faktiskt ingen aning, eller jo, jag har ett drömbröllop men det får stanna i drömmarnas land eftersom det inte finns en möjlighet att göra det verkligt ekonomiskt. Istället för ett prinsessbröllop på ett slott så får det bli ett tältbröllop i Hälsingland.

Men vad är väl en bal på slottet.....



RSS 2.0